Marlous Lazal woonde en werkte in Spanje en Zuid-Amerika, maakte twee Spaanstalige albums met Argentijnse tangomuziek, waarvan de laatste ‘Un amor en la distancia’ is opgenomen in Montevideo, Uruguay met het fantastische trio van bandoneonist Nestor Vaz. Live zong ze op podia van het Concertgebouw tot aan de Mercado de la Abundancia in Montevideo.

Muziek als doorgeefluik van persoonlijke emoties.

Marlous Lazal weet er wel raad mee. Samen met haar kwartet topmuzikanten verandert ze een lied in gezongen bespiegelingen over verlangen, liefde en eenzaamheid.

Het Parool dichtte Marlous Lazal ooit een ‘bronstige stem en dierlijke muzikaliteit’ toe. Waar eerder de tango de boventoon voerde in het repertoire van Marlous Lazal, stort zij zich nu ook vol overgave op eigen Nederlandstalig werk en Spaanstalige songs van componisten als Sebastián Piana en Astor Piazzolla. In een muzikale rondreis gidst ze je door Sevilla, Granada, Havana en Buenos Aires met als uiteindelijke thuishaven Nederland.

Een avond Marlous Lazal kruipt diep onder de huid en trekt je mee in de pulserende hartslag van Buenos Aires om je daarna te laten verstillen in het oer-Hollandse landschap van dichters als Nescio en Slauerhoff.

Over een recent concert in de Bullekerk in Zaandam schreef muziekjournalist Ton Maas, vh Volkskrant, nu Mixedworldmusic :
‘Met aansprekende anecdotes en op maat gesneden toelichtingen reeg Lazal in twee sets uiteenlopende stijlen en tradities aan elkaar. Van de Argentijnse tango – vaak door haarzelf in samenwerking met Rob Crispijn van Nederlandse teksten voorzien – naar Slauerhoff en Spaanse flamenco, plus een bijzondere ode aan de door haar zo geliefde Leonard Cohen.’

De uitgekiende arrangementen en het voortreffelijke spel van Leon Mennen op gitaar, Matias Pedrana op bandoneon, Enrique Firpi op percussie en Emma Breedveld op viool zorgde voor extra luisterplezier.’

Bezoekers schreven:

‘Wonderschoon concert! Prachtige teksten, intense voordracht en wat een topmusici!

Het is overweldigend mooi en soms heftig. Dat het daarbij nooit verpletterend wordt, is te danken aan de manier waarop Marlous Lazal  je, poëtisch en vaak met een kwinkslag, meeneemt op reis, haar muziek, teksten en persoonlijke levenslijn verwevend met die van grootheden als Slauerhoff, Borges en Ferrer. Kleinkunst met een grote K!

Meer informatie over het Ensemble vindt u hier.

Liedteksten | Muziekarchief | Albums

Video’s