portret Marlous Radio5klein

Om te beginnen is Marlous Lazal een all-round programmamaker radio.
Van reportages tot radiodocumentaires en interviewprogramma’s, van concertopnames op locatie en live verslaggeving tot Pro Tools montages en presentatie, ze heeft er een ruime ervaring in.

Momenteel maakt zij radiodocumentaires voor de NTR in het programma 2Doc en de afgelopen 15 jaar heeft ze veel programma’s gemaakt voor de Boeddhistische Omroep. Zowel documentaires en reportages als lange studiogesprekken in de Nachtgast.
Voor een selectie uit haar radiowerk gaat u naar Radio.

Daarnaast doet ze al 20 jaar voice-over werk.

Momenteel is ze de vaste stem van supermarktketen Coop.
Eerder deed ze dat voor electronicaketen Expert maar was ook te horen in spots van o.m. de Hersenstichting, Alfa Romeo, Plus Supermarkten, Grand Marnier en de actie Geef Nu.
Ze sprak TV documentaires in voor o.m. de Ikon en deed luisterboeken en bedrijfsfilms voor diverse opdrachtgevers. Een selectie van haar demo’s vindt u bij Voice-Over.

En dan haar eerste en zeker ook haar laatste liefde: muziek.
Gegrepen door de Argentijnse tango, heeft ze dit repertoire zo’n 12 jaar vol overgave gezongen.
Op Nederlandse en buitenlandse podia van de Mercado de la Abundancia in Montevideo tot aan het Concertgebouw in Amsterdam.
In die periode heeft ze twee cd’s uitgebracht, waarvan de laatste ‘Un amor en la distancia’ is opgenomen in Montevideo, Uruguay met het fantastische trio van bandoneonist Nestor Vaz.
Meer hierover en over een nieuw Nederlandstalig project vindt u onder Muziek.

Vanaf 2010 is zij ook gecertificeerd Mindfulness trainer en verzorgt zij mindfulness trainingen en workshops voor groepen met open inschrijving, binnen de omroep en voor musici.
Op de website www.mindfulmedia.nl vindt u alle informatie hierover.