Nieuwe concerten Adempauze in juli 2021

Het nieuwe theaterconcert van Marlous Lazal en haar Kwartet is gebaseerd op haar recente EP Zij van het Noorden.

Marlous Lazal woonde en werkte in Spanje en Zuid-Amerika, maakte twee Spaanstalige albums met Argentijnse tangomuziek en zong op podia van het Concertgebouw tot aan de Mercado de la Abundancia in Montevideo. De laatste jaren zingt ze haar eigen Nederlandstalige chansons met haar kwartet topmuzikanten: Leon Mennen op gitaar, Matias Pedrana op de bandoneon, Enrique Firpi, drums en percussie en Emma Breedveld op viool.

Je zou haar muziek het best kunnen omschrijven als Nederlandse chansons met de intensiteit van de Spaanse flamenco en de melancholie van de Argentijnse tango. En dat alles met veel humor aan elkaar gepraat.

In haar concert Adempauze neemt ze je mee in haar herinneringen aan verre reizen, maar ook in de schoonheid van Nederland dicht bij huis. Ze bezingt het persoonlijke verhaal van haar moeder met Alzheimer om vervolgens een swingende samba te laten klinken. Maar ze gaat zeker ook via Buenos Aires naar het Spaanse strand om uiteindelijk met Leonard Cohen een zen moment te beleven.