Heimwee
20 oktober 2019
14:00
Nieuw Vennep
Pier K

Muziek als doorgeefluik van persoonlijke emoties. Marlous Lazal weet er wel raad mee. Samen met haar trio topmuzikanten verandert ze een lied in gezongen bespiegelingen over verlangen, liefde en eenzaamheid. En dat alles samengevat in de titel van het theaterconcert: ‘Heimwee’.

Het Parool gaf ooit vier sterren voor haar album ‘Un amor en la distancia’ (Een liefde in de verte) en dichtte haar een “bronstige stem en dierlijke muzikaliteit” toe. Waar eerder de tango de boventoon voerde in het repertoire van Marlous Lazal, stort zij zich nu, in samenwerking met Rob Chrispijn, ook vol overgave op eigen Nederlandstalig werk. De Spaanstalige songs in ‘Heimwee’ zijn van componisten als Sebastián Piana en Astor Piazzolla. In een muzikale rondreis gidst ze je door Sevilla, Granada, Havana en Buenos Aires met als uiteindelijke thuishaven Nederland.

Een avond Marlous Lazal kruipt diep onder de huid en trekt je mee in de intense hartslag van Buenos Aires om je daarna te laten verstillen in het oer-Hollandse landschap van dichters als Nescio en Slauerhoff. Aangewakkerd door de warme stem van Marlous en de muzikale topbegeleiding van Mark Wyman (pianist en arrangeur), Matias Pedrana (bandoneon) en Daniel Lehmann (contrabas) groeit het verlangen naar verre oorden. Wees welkom bij ‘Heimwee’.