EP Presentatie Zij van het Noorden
16 februari 2020
16:00
Amsterdam
Roode Bioscoop
Adres

Zangeres Marlous Lazal vangt de melancholie van de Spaanstalige tango in Nederlandse woorden. Het Parool gaf ooit vier sterren voor haar album ‘Un amor en la distancia’ (Een liefde in de verte) en dichtte haar een “bronstige stem en dierlijke muzikaliteit” toe.

Waar eerder de tango de boventoon voerde in het repertoire van Marlous Lazal, stort zij zich nu, in samenwerking met Rob Chrispijn, ook vol overgave op eigen werk. Op deze middag presenteert ze haar eerste Nederlandstalige EP Zij van het Noorden. Daarin wordt ze naast haar vaste trio de Mannen van de Tango met Mark Wyman aan de piano, Matias Pedrana op bandoneon en Daniel Lehmann op contrabas, begeleid door Emma Breedveld op viool, Enrique Firpi, drums en percussie en Leon Mennen op gitaar.

Maar liefst zeven musici staan er deze middag op het podium van de Roode Bioscoop! Verwacht tango’s, een jazzwals, reggae, milonga en flamenco akkoorden met vooral Nederlandse teksten, maar voor de broodnodige heimwee ook wat Spaanstalige songs van componisten als Sebastián Piana en Astor Piazzolla. En je hoeft niet met lege handen naar huis: dit is dé gelegenheid om de limited edition van de EP Zij van het Noorden aan te schaffen. Je kunt hier kaarten reserveren.