Muziek als doorgeefluik van persoonlijke emoties.

Marlous Lazal weet er wel raad mee. Samen met haar trio topmuzikanten verandert ze een lied in gezongen bespiegelingen over verlangen, liefde en eenzaamheid. En dat alles samengevat in de titel van het theaterconcert: ‘Heimwee’.

Het Parool dichtte Marlous Lazal eerder een “bronstige stem en dierlijke muzikaliteit” toe. Waar eerder de tango de boventoon voerde in het repertoire van Marlous Lazal, stort zij zich nu ook vol overgave op eigen Nederlandstalig werk en Spaanstalige songs van componisten als Sebastián Piana en Astor Piazzolla. In een muzikale rondreis gidst ze je door Sevilla, Granada, Havana en Buenos Aires met als uiteindelijke thuishaven Nederland.

De melancholie spat van de twee uitgebrachte cd’s en van de optredens. Een avond Marlous Lazal kruipt diep onder de huid en trekt je mee in de pulserende hartslag van Buenos Aires om je daarna te laten verstillen in het oer-Hollandse landschap van dichters als Nescio en Slauerhoff. Aangewakkerd door de stem van Marlous en de muzikale topbegeleiding van Mark Wyman (pianist en arrangeur), Matias Pedrana (bandoneon) en Daniel Lehmann (contrabas) groeit het verlangen naar verre oorden. Een hartverscheurende ode aan de muziek. Wees welkom bij ‘Heimwee’.

foto’s: Marie-Jose Eldering en Hermien Buyse

In samenwerking met tekstschrijver Rob Chrispijn, schreef Marlous in eerste instantie een aantal tango’s maar ook andere muzikale stijlen komen aan bod. Tangopianist en arrangeur Mark Wyman werkte de arrangementen uit voor ‘De Mannen’ die verder bestaan uit Matias Pedrana op bandoneon en Daniel Lehmann of Adàn Mizrahi op contrabas.

Dit zijn een paar reacties uit het publiek:

“Het was zo’n prachtig programma. Je raakte ons allen direct in het hart.”

 

Het was ontroerend, verdiepend en raakte diepe menselijke worstelingen aan als tederheid, zorgzaamheid en onmacht. Klasse!”
 

Het is ontroerend, overweldigend mooi en soms heftig. Dat het daarbij nooit verpletterend wordt, is te danken aan de manier waarop Marlous Lazal  je, poëtisch en vaak met een kwinkslag, meeneemt op reis, haar muziek, teksten en persoonlijke levenslijn verwevend met die van grootheden als Slauerhoff, Borges en Ferrer. Kleinkunst met een grote K.”

Een compilatie van fragmenten uit Tango van de ziel en Wij bleven altijd staan uit de eerste demo opname is hier te zien.

 • No upcoming events scheduled yet. Stay tuned!
 • Concert Adempauze 20:15, Naarden , De Mess
  More
 • Concert Adempauze 15:00, Neerrijnen, Stroomhuis
  More
 • Adempauze Beauforthuis Austerlitz 20:15, Austerlitz, Beauforthuis
  More
 • Adempauze concert Bullekerk Zaandam 20:00, Zaandam, Bullekerk
  More
 • Adempauze concert Theater Posa Lelystad 20:15, Lelystad, Theater Posa
  More
 • Adempauze concert Muzee Scheveningen 21:00
  More
 • Adempauze concert Muzee Scheveningen 19:00, Den Haag, Muzee Scheveningen
  More
 • Adempauze concert Hilversum (besloten) voor zorgmedewerkers King Arthur Groep 16:00
  More
 • EP Presentatie Zij van het Noorden 16:00, Amsterdam, Roode Bioscoop
  More
 • Heimwee 14:30, Lelystad, Theater Posa
  More